K SLANT HELİSLER VE KARAKTERİZASYONLARI - AYDIN, HATİCE (Fırat Üniveristesi, 2023)
Bu çalışmada genel helis ve slant helislerin genelleştirilmesi olan bir k-slant helisin yeni bir tanımını verilmiştir. Daha sonra, 3-boyutlu Öklid uzayındaki özel bir çatıya göre bir k -slant helisin parametrik temsilini belirlemek için üçüncü dereceden bir vektör diferansiyel denklemi oluşturulmuştur. Son olarak, içsel(intrinsic) denklemler aracılığıyla bazı 2-slant helis örneklerinin konum vektörünü bulmak için elde edilen yöntem uygulanmıştır

In this paper , we give a new characterization of a k-slant helix which is a general-ization of general and slant helices. Thereafter, we consturact a vector differential equation of the third order to determine the parametric representation of a k-slant helix according to a special frame in Euclidean 3-space . Finally, we apply this method to find the position vector of some examples of 2-slant helix by means of intrinsic equations.
K slant helisler ve karakterizasyonları
Keywords: Matematik