Ileri Ogutme Islemi Uygulanan Tufal ve Karbonize Badem Kabuklari Karisiminin Yapisinda Meydana Gelen Fiziksel Degisimler - Canbay, Canan Aksu; Boyrazlı, Mustafa (Fırat University, 2021)
Bu çalışmada KARDEMİR’den temin edilen ve demir çelik atıklarından olan tufalin, karbonize badem kabukları ile birlikte ileri öğütme işlemine tabi tutulması sonucu malzemede meydana gelen fiziksel değişimler incelenmiştir. Çalışmalarda önce badem kabuklarının karbonizasyon işlemleri gerçekleştirilmiş, 800 °C’de 1440 dakika işleme tabi tutulan badem kabuklarının karbon oranı %97,97, kükürt oranı %0,014 olarak tespit edilmiş olup; bu numunenin ısıl değerinin 8647,6 kal/g olduğu görülmüştür. Çalışmanın ikinci aşamasında, tufal ve karbonize ürün karışımı, karışım/ bilye oranı 1/10, FeO/C oranı 80/20, 70/30 ve 60/40 olacak şekilde hazırlanıp, 30 - 120 dk arasında değişen sürelerde yüksek enerjili bir değirmende öğütülmüştür. Öğütme sonrası elde edilen ürünlerin PSD ve SEM-EDX görüntüleri alınmıştır.