Düşey ve aralıklı yerleştirilen blokların arkasında taşınım ısı geçişi ve basınç dağılımının deneysel olarak incelenmesi - Çakan, Murat; Öztop, Hakan Fehmi; Dağtekin, İhsan (My University, 2006)
Isı geçişinin pasif yollarla iyileştirilmesi aktif metotlara nazaran daha ekonomik olabilmektedir. Bunun için akış fiziğinin iyi incelenmesi ve ısı geçişini arttıran mekanizmaların ayrıntılı biçimde ortaya konması gerekmektedir. Bu çalışmada üst üste konmuş ahşap iki bloğun arasındaki düşey aralığın, bloklar arkasında oluşan basınç ve ısıl iz bölgesine etkisi incelenmiştir. Blokların arkasındaki statik basınç alanları benzerlik göstermekle birlikte, yerel ısı taşınım katsayısı dağılımı konfıgürasyona ve aralık yüksekliğine bağlı olarak değişmektedir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi