KÜTAHYA'DA YAŞAYAN BALKAN GÖÇMENLERİNİN HALK İNANIŞLARININ DİNLER TARİHİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - İMREN, M. KÜRŞAD (Fırat Üniveristesi, 2009)
Kütahya'da Yaşayan Balkan Göçmenlerinin Halk İnanışlarının Dinler Tarihi Açısından Değerlendirilmesi? adlı tezimiz Giriş kısmı dışında iki bölümden oluşmaktadır.Giriş kısmında; ilin tarihi, coğrafi konumu, sosyal yapısı, eğitim ve ekonomik durumu, Türklerin Balkanlardan Anadolu'ya göçü ve Kütahya iline bağlı Balkan göçmen köyleri hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Kütahya'da Yaşayan Balkan Göçmenlerindeki geçiş dönemleri ile ilgili halk inanışları ve bu inanışların Dinler Tarihi açısından değerlendirilmesi, ikinci bölümde ise Kütahya'da Yaşayan Balkan Göçmenlerindeki tabiat ile ilgili inanışlar ve bu inanışların Dinler Tarihi açısından Değerlendirilmesi yapılmıştır.Bu tezimiz bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.

Our thesis called ?The Evaluation of the public beliefs of Balkan immigrants living in Kütahya? consists of two parts apart from introduction section.In the introduction section, there is some information about the history, geographical position, educational state, economic, social structure of Kütahya, the immigration of Turks from Balkans to Anatolia and Balkan emigrant villages in Kütahya . In the first part, the beliefs of Balkan immigrants living in transition periods in Kütahya and their evaluation were analyzed. In the second part, the beliefs about nature and their evaluation were analyzed at the aspect of History of Religions.The research was finished with bibliography and appendix part.
The evaluation of public beliefs of Balkan immigrants living in Kutahya at aspect of the history of religions
Keywords: Din; Halk Bilimi (Folklor); Tarih