İlkokul ve Ortaokul Öğretmenlerinin Mobbinge Uğrama Nedenleri ve Başa Çıkma Yöntemleri - Konan, Necdet; Umur, Zeynep (My University, 2019)
Bu araştırmada ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin mobbinge uğrama nedenleri ve başa çıkma yöntemlerine ilişkin algıdüzeylerini belirlemek amaçlanmıştır. Betimsel modelde olanbu araştırmanın çalışma evrenini Malatya ili Yeşilyurt ve Battalgazi merkez ilçelerinde görev yapmakta olan ilkokul ve ortaokul öğretmenleri oluşturmaktadır. Kolayda ulaşılabilen örnekleme yolu ile belirlenen örneklem, araştırmaya gönüllü katılan153 öğretmenden oluşmaktadır. Araştırmada veri toplamak içinİş Yerinde Duygusal Yönden İncitilme (Yıldırma) Anketi” kullanılmıştır. Araştırma sonucunda katılımcıların algılarına göremobbingin nedenlerinin mağdurdan değil, okul ikliminden veya kültüründen kaynaklandığı, mobbing ile mücadele yöntemleri arasında okulu değiştirme ve incitici davranış yapanlarlakarşılaşmamaya özen gösterme ifadelerinin ön plana çıktığı görülmüştür.
Keywords: Sosyal Çalışma; Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Psikoloji