Harşit Vadisi ve Örümcek Ormanları'nın (Türkiye) Stigmaeid Akarları (Acari: Raphignathoidea: Stigmaeidae) - Dilkaraoğlu, Sibel; Doğan, Salih; Erman, Orhan; Sevsay, Sevgi; Adil, Sezai (My University, 2016)
Bu çalışmada, 2013-2015 yılları arasında Harşit Vadisi ve Örümcek Ormanları'ndan toplanan stigmaeid akarlar (Acari: Stigmaeidae) değerlendirildi ve toplam 27 tür tespit edildi. Bunlardan üçü; Stigmaeus livschitzi Kuznetsov, S. pricei Summers ve Mediolata pini (Canestrini) Türkiye faunası için yeni kayıttır. Ayrıca Mediolata pini (Canestrini), Stigmaeus pilatus Kuznetsov ve S. pricei Summers'nin deutonimf evreleri, Eustigmaeus erzurumensis Doğan ve Storchia robustus Berlese'un protonimf evreleri, Ledermuelleriopsis rizeiensis Doğan'in erkek bireyleri ve deutonimf evresi, L. ayyildizi Doğan'nin erkek bireyi, Stigmaeus devlethanensis Akyol ve Koç'in erkek bireyleri ve ergin olmayan tüm gelişim evreleri ilk kez bu çalışmada tanımlandı. Tespit edilen türlerin tümü çalışma alanından ilk defa kaydedildi.
Keywords: Biyoloji; Kuş Bilimi; Zooloji