SANAL SINIF EĞİTİM MERKEZİ YAZILIM PROJESİ - TÜREL, YALIN KILIÇ (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi SANAL SINIF EĞİTİM MERKEZİ YAZILIM PROJESİ Yalın Kılıç TÜREL Fuat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2003, Sayfa : 78 Eğitimde kalitenin yükseltilmesi, firsat eşitsizliğinin giderilmesi, maliyetin en aza indirgenmesi gibi gereksinimler, klasik eğitim sisteminden farklı bir eğitim anlayışının gelişmesine neden olmuştur. Bu amaçla, uzaktan eğitim kavramının ortaya çıkmasının ardından, çağın teknolojisine uygun yöntemlerin gelişmesi süreci devam etmektedir. Uzaktan eğitim, bireylerin zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitim faaliyeti içinde yer almasına imkan tanır. Tez çalışmasında, öncelikle uzaktan eğitim yöntemlerinden biri olan Web'e dayalı uzaktan eğitimin özelliklerine, avantaj ve dezavantajlarına değinilmiştir. Bu tür bir eğitim sisteminin etkin ve verimli kullanılabilmesinde büyük rol oynayan otomasyon programlan incelenmiş, sahip olmaları gereken özellikler üzerinde durulmuştur. Otomasyon sistemlerinin yapısı, tasannu ve proje aşamaları belirtildikten sonra bu konudaki mevcut ihtiyaçlara çözüm getirecek örnek bir sanal sınıf otomasyonu modeli oluşturulacaktır. Uzaktan eğitim faaliyeti içinde yer alan öğretmenler temel bilgisayar ve İnternet kullanım bilgisi ile sanal derslikler açabilecek ve bu derslikler vasıtasıyla bilgilerini İnternet teknolojisinin imkanları ile öğrencilere sunabileceklerdir. Anahtar Kelimeler: Web Tabanlı Eğitim, Sanal Sınıf, Otomasyon VI
Virtual class education center software project
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control; Eğitim ve Öğretim; Education and Training