Öğretmen Adaylarının Okul Yaşam Kalitesine İlişkin Algıları ile Devamsızlığa Yönelik Tutumları Arasındaki İlişki - Akdemir, Öznur Ataş (My University, 2019)
Bu çalışma, öğretmen adaylarının okul yaşam kalitesine ilişkin algıları iledevamsızlığa yönelik tutumları arasındaki ilişkileri belirlemeyi amaçlamaktadır. İlişkiseltarama modeli biçiminde tasarlanan bu çalışmaya, bir devlet üniversitesinin eğitimfakültesinde öğrenim görmekte olan 335 öğretmen adayı katılmıştır. Veri toplama araçlarıolarak Fakülte Yaşamının Niteliği Ölçeği ve Devamsızlık Tutum Ölçeği kullanılmıştır.Verilerin analizinde ise, betimleyici istatistikler, Pearson Çarpım Momentler korelasyonanalizi, basit ve çoklu regresyon analizi uygulanmıştır. Araştırmanın bulguları; öğretmenadaylarının okul yaşam kalitesine ilişkin algıları ile devamsızlığa yönelik tutumları arasındapozitif ve anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Ayrıca, öğretmen adaylarının fakülteyaşamının niteliğine ilişkin algıları, devamsızlığa yönelik tutumlarını anlamlı bir şekildeyordadığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmanın sonuçları bağlamında uygulamaya vearaştırmacılara yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları