ÖKLİD UZAYINDA KÜRENİN HİPERYÜZEYLERİ - ÇATALTAŞ, HÜSEYİN ALİ (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, daha sonraki bölümlerde kullanılacak bazı temel tanımlar verildi. İkinci bölümde, bir kürede kompakt hiperyüzeyler için gerekli koşullar verildi. Üçüncü bölümde ise bazı integral formülleri verildi. Anahtar Kelimeler : Kompakt hiperyüzeyler, Destek Fonksiyonu ve İntegral Formülleri

This thesis consists of three parts. In the first section, some basic definitions that will be used in later chapters were given. In the second part, a sphere was given the necessary conditions for compact hypersurfaces. In the third section was given some integral formulas. Keywords: Compact hypersurfaces, Support Functions and Integral Formulas
Space spherein Euclid's hypersurfaces
Keywords: Matematik