RICHARD SWINBURNE'ÜN VAHiY ANLAYlŞI - Türkben, Yaşar (Fırat University, 2009)
Bazı dinler, Tanrı'nın insanların inandığı hususlarla ilgili olan kesin hakikatleri vahyettiğini iddia ederler. İslam, Kuran'ın Hz. Muhammed'e vahyedildiğini ve Onun vasıtasıyla bütün insanlara bu vahyin gönderilmiş olduğunu ileri sürer. Swinbume'e göre vahiy, Tanrı'nın kendisi olabileceği gibi, onun hakkındaki önermesel hakikatler de olabilir. Ona göre, Hıristiyan vahyi ikisini de içine almaktadır, başka bir deyişle, Tanrı, tecessüm etmiş ve kendisini bu yolla yeryüzünde göstermiştir ve hayata dair değişik önermesel hakikatleri açıklamıştır. Swinburıie önermesel vahyi savunmaktadır ve bu açıdan Müslümanların görüşüne yakın bir anlayışın savunusunu yapmaktadır.
Richard Swinburne's .Revelation U nderstanding
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları