Sosyo-Kültürel değişkenler ışığında veteriner hekimliğin profili: II. Mesleki örgütlenme - Özen, Abdullah; Ateş, Burhan Kemal (My University, 2003)
Bu araştırmada, veteriner hekimlerin, mesleki örgütlenme konusundaki duyarlılıklarının saptanması amaçlanmıştır. Bu amaçla çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 22 ilden gelen, farklı sektörlerde faaliyet gösteren, 94 veteriner hekim üzerinde anket uygulanmıştır. Araştırma çerçevesinde elde edilen bulgulara göre veteriner hekimlerin düşük oranda örgütlendikleri, mesleki örgütlerden beklentilerine ulaşamadıkları, birlik organlarınca yapılan toplantılara katılmadıkları; dolayısıyla mesleki örgütlenme konusunda duyarlı ve daha da önemlisi bilinçli olmadıkları sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Veteriner hekimlik; örgütsel gelişme; Doğu Anadolu Bölgesi; Güneydoğu Anadolu Bölgesi; anket; meslek birlikleri; bilinçlilik; mesleki satatü