Türk Üniversitelerinde Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğrencilerinin Okuma Alışkanlıkları - Semerci, Çetin (My University, 2002)
Araştırmanın amacı, Türk üniversitelerinde beden eğitimi ve spor bölümü öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının belirlenmesidir. Araştırmada 14 üniversiteye ulaşılmış ve betimleme (survey) yöntemi kullanılmıştır. Anket yardımıyla toplanan veriler SPSS for Windows istatistik paket programı ile analiz edilmiştir. Sonuçta, öğrencilerin okumadığı, üniversite kütüphanelerinden yeterince yararlanmadığı, süreli yayınlan takip etmediği görülmüştür. Ayrıca, dakikada okunan kelime sayısının ortalama 101-200 kelime arasında olması düşündürücüdür.
Keywords: Üniversite öğrencileri; beden eğitimi; okuma alışkanlıkları