Teknik Arıcılıkta Kritik Bakım ve Besleme Uygulamaları - Seven, Ismaıl; Seven, Pınar Tatlı (My University, 2018)
Hızlı bir gelişim sürecinde olan Türkiye’nin doğal potansiyeli en iyi şekilde değerlendirilmelidir.Ancak hem ballı bitki, hem de arılı kovan sayı bakımından büyük bir potansiyele sahip olanülkemizde, kovan başına verim ortalaması dünya ortalamasının oldukça altındadır. Genel olarak,bu durum ülkemizde arıcılığın tekniğine uygun olarak yapılmadığı izlenimini uyandırmaktadır. Bumakalenin amacı, kritik dönemlerde karşılaşılan sorunlar ve uygulanması gereken bakım vebesleme işlemleri hakkında bilgi sunmaktır.
Keywords: Veterinerlik