UYUMLU TÜREV VE EĞRİLER TEORİSİNİN KARAKTERİZASYONLARI - BARIŞ, RAVZA (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada : uyumlu eğri için elde edilen ?- frenet formülleriyle eğilim çizgilerinin (helislerin) karakterizasyonları elde edilmiştir. . ?(s) üzerinde elde edilen vektör alanlarının ortogonal sistemine ?- Frenet çatısı denir.

In this study: The characterizations of trend lines(helices) are obtained with ?-Frenet formulas obtained for conformable curves. The {E_1 (s),E_2 (s),E_3 (s)} orthogonal system of vector fields obtained on ?(s) is called the ?-Frenet frame.
Characterizations of conformable derivative and curves theory
Keywords: Matematik