WEB'E DAYALI UZAKTAN EĞİTİMDE OTOMASYON - KARABATAK, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2002)
I ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ WEB'E DAYALI UZAKTAN EĞİTİMDE OTOMASYON Murat KARABATAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 72 Web'e dayalı uzaktan eğitim, kısaca eğitimci ile öğrencilerin aynı mekanda olmadan gerçekleştirdikleri eğitim türü olarak tanımlanabilir. Geleneksel eğitim anlayışından farklı olarak bu tip eğitimin merkezinde öğrenci bulunmaktadır. Öğrenci zamandan ve mekandan bağımsız olarak konulan öğrenebilmekte ve eğitici ile teknolojiyi kullanarak bağlantı kurabilmektedir. Bu tez çalışmasında, Web'e dayalı uzaktan eğitimin etkili ve verimli kullanılabilmesi için bazı özellikleri, avantajları ve dezavantajları ele alınmıştır. Web tabanlı eğitimi etkin kılacak ve eğiticinin üzerinden birçok yükü kaldıracak olan otomasyon sistemlerinin yararları ve tasarımları hakkında da bilgiler verilecektir. Tezin son bölümünde, öğrencilere web ortamından sayısal analiz dersi veren ve yine web üzerinden öğrencinin sınav olmasını sağlayan örnek bir model gerçekleştirilmiştir. Sınavlar otomasyon sistemi tarafından otomatik olarak değerlendirilmektedir. Anahtar Kelimeler: Web, Otomasyon, İnternet
Automation on web based distance education
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control