KIRSAL KESİMDE YAŞAYAN ALEViLERDE DOGUM GELENEGINE ILIŞKIN INANÇ VE UYGULAMALAR (Elazığ Sün ve Sedeftepe Köyleri Örneği) - Keskin, Y. Mustafa (Fırat University, 2001)
Bu araştırmada, Elazığ ili Sün ve Sedeftepe köyleri örneğinden yola çıkarak, kırsal kesimde yaşayan Alevilerdeki geçiş döneminin ilki olan doğum olayı, din sosyolojisi ve din etnolojisi metotlarından yararlanılarak ele alınmıştır. Araştırmayla, hayatımızda en mühim yeri teşkil eden doğum olayı ile ilgili inanç ve uygulamalardaki dini unsurlar tespit edilerek, bunlann İslam öncesi Türk inançlanyla olan benzerlikler üzerinde durulınuştur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları