BİLGİSAYAR VERİLERİNİN OPTİMUM ALGORİTMALAR KULLANILARAK ŞİFRELENMESİ - TUZSUZOĞLU, HALUK HARUN (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ BİLGİSAYAR VERİLERİNİN OPTİMUM ALGORİTMALAR KULLANILARAK ŞİFRELENMESİ Haluk Harun TUZSUZOĞLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 88 Şifreleme ve deşifreleme bilgisayar şebekelerinde veya kişisel bilgisayarlarda haberleşme ve dosya güvenliğini sağlamak için kullanılır. Bu nedenle günümüzde, şifrelemenin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu tezde, günümüzde en önemli simetrik (tek anahtarlı) blok şifreleme algoritmalarından DES, FEAL, KHAFRE, REDOC-II, LOKI ve LUCIFER ve yine ' günümüzde en çok kullanılan ve en iyi bilinen açık anahtar kriptolama sistemi olan RSA sistemi üzerinde çalışılmıştır. Ayrıca anahtar yöntemi, bilinen diğer açık anahtar kriptolama sistemleri, Sayısal İmza ve Hash fonksiyonları anlatılmıştır. Anahtar Kelimeler : Şifreleme, Blok Şifreler, DES, FEAL, KHAFRE, REDOC-II, LOKI, LUCIFER, RSA, Kriptografi, Kriptanaliz, Sayısal İmza, S kutuları.
Encryption of computer data by using optimum algorithms
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering