SİHRİN MAHİYETİ VE İMKÂNI - KAYA, KÜRŞAT (Fırat Üniveristesi, 2017)
Merak ve korku, akıl nimetinin bahşedildiği insandaki en güçlü duygulardandır. Özellikle fizik ötesi ve doğaüstü hususlar, insanda ayrıca bir merak uyandırıcı etkiye sahiptir. Tarih boyunca dindar olsun veya dinle hiç alakası olmasın hemen her devirde, toplumlarda sihir - büyü gibi işlerle uğraşıldığını görmekteyiz. İnsanın olduğu her yerde sihir olgusuyla karşılaşmaktayız. Sihir hususuna geçmişte daha bir teveccüh edilirken, günümüz bilim ve sanayi dünyasında da değişik yöntem ve isimlerle varlığı, güçlü bir şekilde hissedilmektedir. İyi veya kötü, değişik amaç ve niyetlerle insan sihirle münasebet içerisindedir. O halde sihrin tam olarak neyi ifade ettiği belirlenmeli ve insanların ne ile karşı karşıya olduğu söylenebilmelidir. Çünkü birçok çevre tarafından rahatlıkla kullanılan bu mesele, bir inanç problemi olarak karşımızda durmaktadır. Anahtar Kelimeler: Sihir, Büyü, Tılsım, Mucize, Keramet

Worry and fear, the human mind is endowed with the blessing of one of the most powerful emotions. Particularly transcendent or supernatural matters, people also have an intriguing effect. Throughout history, whether religious or listen to almost any speed you have nothing to do with magic in society - we see that work like magic to affordable. We are faced with the fact that man's magic everywhere. Magic points in the past more than a favor while, in today's world of science and industry in different ways with the names and presence is felt strongly. Good or bad, it is in human relations with different intents and purposes, magic. So what magic should be fully determined and stated that people should be able to say what is faced with. Because these issues can easily be used by manya environmental, confronts us as a faith problem. Keywords: Magic, Spell, Talisman, Miracle, Oracle
The nature and possibility of magic
Keywords: Din