XI. VE XII. YÜZYILLARDA AVRUPA'DA TİCARET - ÖZEREN, GÜLŞEN (Fırat Üniveristesi, 2004)
YÜKSEK LİSANS TEZİ XI. ve m YÜZYILLARADA AVRUPADA TİCARET Gülsen ÖZEREN FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARİH ANA BİLİM DALI ELAZIĞ 2004, s.210 İnsanlık tarihiyle başlayıp aynı gelişim paralelinde bulunan ticaret, ortaçağ tarihi botunca da yoğun bir seyir takip etmiştir. XI. ve XII: yy'larda Avrupa' daki ticari hamle, beraberinde geniş bir ekonomik ve sosyal refahı getirmiştir. Bir yandan pazar, panayırlar ve banka gelişirken, diğer yandan kentler ve tüccar sınıfı gibi sosyal değişmeler yaşanmıştır. Dönemin sınırlan içinde doğu - batı ilişkileri ile ihracat ve ithalat faaliyetleri artmış ve bu yüzyıllar ticaretin şahlanış dönemi olmuştur. Anahtar kelimeler : Ticaret, Avrupa, para, banka, fiyat

SUMMARY Ph Thesis^ Europe Trade in the 11th - 12th Centuries Gülsen ÖZEREN University of Fırat Turkish History Department Elazığ 2004, p.210 Commerce begins with history of humanity and follows the same development pattern. Throughout Middle time commerce to followed dense progress. In XI. and XII century trade attack brought economic and social comfort in EuropeAt the same time while bazaars, fairs and banks grow up however like cities and Merchant class lived social change. In the borders of period east-west relation and imports - exports operation increased and In these centuries, trading was at its highest level. Key words : Trade, Europe, money, bank, price
Europe trade in the 11th-12th centuries
Keywords: Ekonomi; Economics; Tarih; History