İKİNCİ DERECEDEN SİGMA-DELTA MODÜLATÖRÜNÜN PRATİK OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE İNCELENMESİ - HANBAY, DAVUT (Fırat Üniveristesi, 2003)
Analog sinyaller genellikle klasik metotlarla sayısala çevrilmektedir. Ancak son yıllarda entegre devre teknolojisi (VLSI) ve sayısal haberleşme alanındaki gelişmeler yüksek doğruluklu çevirici olarak sigma delta modülatörlerin (SDM) yapılmasını gerekli hale getirdi. Bu tez çalışmasında birinci ve ikinci derece analog ve ayrık zamanlı SDM devreleri pratik olarak dizayn edildi. Analog ve ayrık zamanlı dizaynda karşılaşılan problemler tartışıldı. İdeal olmayan devre elemanlarının etkisi incelendi. Pratik sınırlamalar belirtildi sonuçta dizayn edilen devre şekilleri gösterildi. Anahtar Kelimeler: Aşırı örnekleme, Gürültü şekillendirme, sürekli ve ayrık zamanlı sigma delta modulator. VII
Analysis and practicial realization of second order sigma-delta modulator
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering