Su kaynakları sistemlerinde lineer programlama problemlerinin genetik algoritma ile çözümü - Baylar, Ahmet; Öztürk, Mualla; Arslan, Abdulsamet (My University, 1997)
Genetik Algoritma tekniği, evrim sürecinden etkilenerek, canlılarda yaşanan genetik sürecin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi işlemidir. İşlemler bilgisayar hafızasına depo edilmiş kromozomlar üzerinde icra edilmekledir. Çaprazlama operatörü vasıtasıyla, kromozonlar arasındaki genetik bilgi sürekli olarak değişmekte ve topluluğun başarısı artmaktadır. Bu çalışmanın asıl amacı, su kaynakları sistemlerindeki lineer programlama problemlerinin Genetik Algoritma ile hesaplanmalıdır. Bu maksatla, Genetik Algoritma ile hesaplanmasıdır. Bu maksatla. Genetik Algoritma esaslı bir oplimizasyon programı geliştirilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre Genetik arama metodunun hızlı ve hassas sonuçlar verdiği gözlenmiştir.
Keywords: Su Kaynakları