Neurosurgery primary board review ( Nöroşirurji yeterlik sınavına temel hazırlık ) - Puffer, Ross (My University, 2018)
Ülkemizde yeterlik sınavının nöroşirurji eğitiminin önemli bir parçası olduğu düşüncesi yaygınlık kazanmaktadır. Türk Nöroşirurji Derneği bünyesinde yapılan yeterlik sınavına ilgi de artarak devam etmektedir. Bu tercüme eser hem yeterlik sınav içeriği ile ilgili fikir oluşturmak hem de sınava hazırlık aşamasında kaynak olarak faydalanılması amacıyla hazırlandı. Tercüme yapılırken kitabın sözlü ve yazılı sınavın her ikisini de içeren üslubunu koruyabilmek için mümkün olduğunca metnin bire bir çevirisine yaklaşmayı yöntem olarak benimsedik. Tercümesi yapılan kitabın edebi bir metin olmaması bunu zorlaştırsa da bu üslubu önemli derecede korumayı başardığımızı düşünüyorum.
Kitap - Çeviri Kitap
Keywords: Nöroşirurji; Board; Nöroşirurji yeterlik sınavına temel hazırlık; Neurosurgery primary board review