GENÇLERDE SOSYAL FOBİ - Ergün, Nuray (Fırat University, 2005)
Sosyal fobi, başkaları tarafından gözetlenme korkusu nedeniyle, iletişim ortamlarından kaçınmaktır. Çoğun-lukla ergenlik döneminde başlamaktadır. Gencin kimliğini sorguladığı, pek çok gelişimsel görevleri başar-mak zorunda olduğu ergenlik gibi kritik bir dönemde sosyal fobi, gelişimde büyük bir engel oluşturur. Sağ-lıklı bir ergenlik dönemi yaşamada zaten gerekli olan  psikolojik  yardım, sosyal fobik ergenler için çok daha da  büyük bir önem taşımaktadır. Bu çalışmada, sosyal fobi her yönüyle ele alınmaya çalışılmış ve sosyal fobinin tedavisine, örnek grup otu-rumlarına yer verilmiştir.