VİDEO KONFERANS SİSTEMİ TASARIMI - DAŞ, RESUL (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ VİDEO KONFERANS SİSTEMİ TASARIMI Resul DAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilinı Dalı 2002, Sayfa: 109 Bu tez çalışmasında, bilgisayar ağları üzerinden video konferans uygulamaları gerçekleştirilmiştir. İlk aşamada, bilgisayar ağ sistemleri ve temel bileşenleri incelenerek, video konferans sistemleri iletişimi bütün yönleriyle açıklanmıştır. İkinci aşamada, mevcut altyapı ve imkanlarla, İP üzerinden üç farklı video konferans uygulaması yapılarak, uygun ses ve görüntü elde edilmiştir. Birinci uygulamada, kampus ağı içerisinde farklı binalar arası video konferans yapılmıştır. İkinci uygulamada, Frame Relay hattı üzerinden noktadan noktaya kampüsler arası video konferans sağlanmıştır. Üçüncü uygulamada ise, farklı boyutlarda bant genişliği ayrılarak, Internet üzerinden kampüsler arası video konferans uygulaması gerçekleştirilmiştir. Uygulamalarda sistem içinde yer alan ağ aktif cihazlarının parametreleri yapılandırılmıştır. Son olarak da, uzaktan eğitim kapsamında, bir video konferans uygulama projesinin fizibilite raporu hazırlanmıştır. Anahtar Kelimeler: Ağ, Topoloji, Ağ Cihazları, Video Konferans, Video Konferans Sistemleri, Video Konferans Uygulamaları, Bilgisayar Ağları, Uzaktan Eğitim
Video conference system design
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering