$\\mathbb{Q}^2_3\\subset{E}^4_2$ Lightlike Koni 3-Uzayında Null Eğrilerin Elastik Olmayan Akış (Inextensible Flow) Eğrileri - Almaz, Fatma; Kulahci, Mihriban Alyamac (My University, 2021)
Bir eğri veya yüzey akışı eğer yay uzunluğu ve eğrilik korunursa uzatılamaz olarak adlandırılır. Fiziksel anlamda, elastik olmayan eğri(inextensible flows) ve yüzey akışları herhangi bir gerilme enerjisinin yokluğu ile karakterize edilir. Bu çalışmada 2 ideksli 4 boyutlu $\\mathbb{Q}^2_3\\subset{E}^4_2$ lightlike koni uzayında doğal Frenet çatısı kullanılarak ifade edilen bir null ??: ?? ? $\\mathbb{Q}^2_3\\subset{E}^4_2$ eğrisinin elastik olmayan akışı(inextensible flows) ifade edilerek matematiksel açıdan bazı karakterizasyonları verilmiştir.
Keywords: Elastik olmayan akış (inextensible flow); ?2 3 ? ??2 4 Lightlike koni uzayı; null eğri