KUR'AN-I KERİM'E GÖRE KALBİN NİTELİKLERİ - KARADAĞ, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2011)
Yüce Allah insanı birçok yönden diğer varlıklardan üstün yaratmıştır. İnsanın üstün vasıflarından birisi de düşünen ve duygulanan bir kalbe sahip olmasıdır. Bundan dolayı da insan, yaptıklarından sorumlu tutulmuştur. Yüce Allah üstün vasıflarla yarattığı insanın kendisine iman etmesini emretmekte, imanın yerinin kalp olduğunu belirtmekle de kalbi yüceltmektedir. Çünkü kalp insanın bütün iyi ve kötü eylemlerinin yeridir.Biz de çalışmamızda klasik ve modern tefsirlerden yararlanarak bu değerli varlığın niteliklerini ortaya koymaya çalıştık. Kalbe nisbet edilen nitelikleri olumlu ve olumsuz nitelikler olmak üzere ikiye ayırarak inceledikAnahtar Kelimeler: Kalp, insan, iman, küfür, yumuşak kalp, katı kalp

Supreme God created man superior to other in many ways. One of the superior qualities ofman is to have a heart considering and feeling. Therefore, people are responsible for the actions of. Supreme God orders to men to believe him and says the place of failt is heart. So promotes the heart. Because it is the place of actions whether goods or bads.We made use of commentaries both classical and contemporary during our study. We tried to show the attribute of this valuable asset. We examined it in terms of pozitive and negative attributesKey Words: Heaart, human, faith, profanity, soft heart, solid heart
Attributes of the heart according to the Koran
Keywords: Din