NULL KUATERNİYONİK EĞRİLERİN KARAKTERİZASYONLARI - KOÇAK, EBRU (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmada Minkowski uzayında null kuaterniyonik eğriler incelenmiştir. Özellikle R4 1 de null kuaterniyonik eğriler tanımlanarak Minkowski uzayında null kuaterniyonik eğriler için Serret-Frenet formülleri verilmiştir. Daha sonra R3 1 ve R4 1 uzaylarında null kuaterniyonik eğriler için karakterizasyonlar ifade ve ispat edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Reel Kuaterniyonlar, Minkowski (veya Lorentz) Uzayı, R4 1 Uzayında Null Kuaterniyonik Eğriler.

In the study, null quaternionic curves are investigated in Minkowski space. In particularly, Serret-Frenet formulas are given for null quaternionic curves in Minkowski space by dening null quaternionic curves in R4 1: Then, the characterizations for null quaternionic curves are given and proved in R3 1 and R4 1 spaces. Keywords: Real Quaternions, Minkowski (or Lorentzian) Space, Null Quaternionic Curves in R4 1:
The characterizations of null quaternionic curves
Keywords: Matematik