İKİLİ BAND MATRİSİ YARDIMIYLA TANIMLANMIŞ YENİ BAZI DİZİ UZAYLARI - ZEREN, SUZAN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde temel tanımlar ve teoremler ifade edilmiş, Fibonacci sayıları ile ilgili bilgi verilmiş ve bu konuda yapılan çalışmalara yer verilmiştir. İkinci bölümde yeni bir band matris kullanılarak 1?p?? olmak üzere ?_{p}(T) dizi uzayı tanımlanmış, bu dizi uzayının bazı topolojik özellikleri incelenmiş ve bu dizi uzayı ile ilgili bazı kapsama bağıntıları sunulmuştur. Üçüncü bölümde ?_{p}(T) dizi uzayının ?-, ?- ve ?- dualleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde ?_{p}(T) dizi uzayından ?_{?}, c, c? ve ?? uzaylarına olan matris dönüşümleri araştırılmıştır. Son bölümde ise ?_{p}(T) dizi uzayının bazı geometrik özellikleri incelenmiştir.

This study consists of five chapters. In Chapter 1, we give some fundamental definitions and theorems and give some information about Fibonacci numbers and present the works done on this subject. In Chapter 2, we define the ?_{p}(T) sequence space, where 1?p?? by using a new band matrix and we examine some topological properties of this space. Finally, we give some inclusion relations about this space. In Chapter 3, we investigate the ?-, ?- and ?- duals of the space ?_{p}(T). In Chapter 4, we analyze the matrix mappings from the space ?_{p}(T) to the spaces ?_{?}, c, c? and ??. In the last chapter, we give some geometrical properties of the space ?_{p}(T).
Some new sequence spaces defined by the double band matrix
Keywords: Matematik