BETON TİPİ VE DONATI BOYUTLARININ BETON VE ÇELİK YÜZEYLERİ ARASI DAYANIMA ETKİSİNİN KÜR ŞARTLARI ALTINDA İNCELENMESİ - TANYILDIZI, HARUN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalışmada, beton tipi ve donatı boyutlarının beton ve çelik yüzeyleri arası dayanıma etkisikür şartları altında incelenmiştir. Bu amaçla toplam 270 adet aderans deney numunesi ve 135 adetbasınç dayanımı deney numunesi hazırlanmıştır. Bu numuneler 3, 7, 14 ve 28 gün farklı kürkoşullarında bekletildikten sonra aderans ve basınç dayanımı deneylerine tabi tutulmuştur.Çalışma sonucunda, kullanılan mineral katkılardan silis dumanı en yüksek aderans ve basınçdayanımı değerini vermiştir. Uygulanan kür şartlarında ise en yüksek aderans ve basınç dayanımı sukürü numunelerinden elde edilmiştir. Ayrıca maksimum ageraga çapının artmasıyla numunelerinaderans ve basınç dayanımları artmıştır, aynı zamanda kullanılan donatının çapının artmasıyla aderansve basınç dayanımları azalmıştır. Varyans (Anova) analizi sonuçlarında ise, basınç dayanımı ve donatıçapının aderans dayanımını en çok etkileyen parametreler olduğu görülmüştür.Anahtar Kelimeler: Aderans dayanımı, basınç dayanımı, Varyans (anova) analiziIII
The investigation of the strength effect between concrete and steel surface of concrete type and reinforcing dimensions under curing conditions
Keywords: İnşaat Mühendisliği