FPGA TABANLI FIR FİLTRE TASARIMI - ÖZPOLAT, ERMAN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez çalışmasında FPGA (Alanda Programlanabilir Kapı Dizileri) kullanılarak bir sayısal filtre tasarımına yönelik bir yaklaşım sunulmuştur. İlk uygulamada FPGA'da bir yazılım dili olan Verilog kullanılarak sayısal bir filtre tasarlanmıştır. İkinci uygulamada ise aynı filtre Matlab Simulink ile uyumlu çalışan XSG (Xilinx System Generator) kullanılarak tasarlanmıştır. Daha sonra tasarlanan filtrelerin girişlerine EEG (Elektroensefalografi) sinyali uygulanmış ve sonuçlar incelenmiştir. Çalışma sonucunda FPGA'da tasarlanan sayısal filtreler FPGA yapısının hızı, kapladığı alanı, kaynak kullanımı ve kullandığı flip flop sayısı bakımından karşılaştırılmıştır. Yapılan bu çalışma sonucunda XSG kullanılarak tasarlanan filtrenin daha az kaynak kullandığı gözlemlenmiştir.

An approach to designing a digital filter using FPGA (Field Programmable Gate Array) has been suggested in this dissertation study. The first application is that a digital filter has been designed, coding Verilog, a software language in FPGA. The second application is that using XSG (Xilinx System Generator) running compatibly with MATLAB Simulink. And then EEG (electroencephalography) signal has been applied to the systems input in the design filters and results were examined. The digital filters designed in FPGA following this study have been compared by FPGA speed, footprint, use of resource and number of flip flop. As a result of this study, it has been observed that the filter designed using XSG uses less resources.
Fpga based fir filter design
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği