Kapıaçmaz Göleti (Kovancılar, Elazığ) Zooplankton’unun Mevsimsel Değişimi - Bulut, Hilal (My University, 2018)
Bu çalışmanın amacı, Kapıaçmaz Göleti zooplankton faunasının tespiti ve mevsimseldeğişiminin belirlenmesidir. Zooplankton örnekleri Temmuz 2017 - Haziran 2018tarihleri arasında mevsimsel olarak, belirlenen 2 istasyondan 55 ?m göz açıklığındaplankton kepçesi kullanılarak, yatay çekimlerle toplanmıştır. Zooplanktonda Rotiferagrubundan 17 Cladocera grubundan 4 ve Copepoda grubundan 3 tür olmak üzere toplam24 tür tespit edilmiştir. Zooplankton gruplarının toplam birey sayılarına göre Rotifera enbaskın (%72,42) grup olup, bunu Cladocera (%33,70) ve Copepoda (%17,32) izlemiştir.
Keywords: Biyoloji