DEĞİŞİK CİNS PUZOLAN KATKI İÇEREN ÇİMENTOLARLA ÜRETİLEN BETONLARDA DONA DAYANIKLILIK DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ - DURSUN, Ö. FARUK (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi DEGİŞİK CİNS PUZOLAN KATKI İÇEREN ÇİMENTOLARLA ÜRETİLEN BETONLARDA DONA DAYANIKLILIK DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ O. Faruk DURSUN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa :80 Bu çalışmada Yeniköy cürufu ve Ergani trası, Portland çimentosuyla birlikte kullanılarak elde edilen betonun dona dayanıklılığı incelenmiştir. Deneylerde her bir puzolan için 5 seri beton numunesi dökülmüş olup, her beton numunede puzolan miktarı % 2 'den % 10 'a kadar değişen oranlarda artırılmıştır. Çimento ile birlikte % 6 cüruf veya % 8 tras kullanıldığında, hem dayanım hem de dona dayanıklılık açısından en uygun sonuçlar elde edilmiştir. Ayrıca silindirle sıkıştırılmış beton barajlarda, }yüksek oranda puzolan kullanılıyor olması betonun düşük maliyette olmasını sağlamaktadır. Anahtar Kelimeler : Dona Dayanıklılık, Puzolan, Beton, Çimento, Tras, Cüruf.
The Investigation of the freezing strength variations of produced concrete by using cements containing different kinds of puzzolan
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering