GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ'NİN (ELAZIĞ) TARİHİ GELİŞİMİ VE GÜNÜMÜZDEKİ FONKSİYONLARI - CANPOLAT, SELAHATTİN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Easy PDF Copyright Â© 1998,2006 Visage SoftwareThis document was created with FREE version of Easy PDF.Please visit http://www.visagesoft.com for more detailsÖZETÖZETYüksek Lisans TeziELAZIĞ'IN GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ'NİN TARİHİ GELİŞİMİVE GÜNÜMÜZDEKİ FONKSİYONLARISelahattin CANPOLATFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüCoÃºrafya Ana Bilim Dalı2006, Sayfa:XII+99Araştırma sahasının içinde bulunduğu Elazığ ili, Doğu Anadolu Bölgesi'nin, Yukarı Fırat Bölümü'ndebulunmaktadır. doğuda Bingöl, Batı'da Malatya, kuzeyde Tunceli ve güneyde Diyarbakır illeriyle komşudur.Gümüşkavak Mahallesi 1982 yılına kadar bir köy yerleşmesi durumundaydı. Aldığı göçlere ve yeniyapılaşmalarla birlikte nüfusunun artmasına rağmen halen daha da bu görüntüden tam anlamıyla kurtulduğu söylenemez.Nüfus, yerleşim bölgesinin büyüklüğü ile örtüşmemektedir.Elazığ Belediyesi'nin Gümüşkavak Mahallesi'nde yaptığı düzenlemeler sonucu oluşturduğu cadde ve sokaklarhenüz imara açılmış ve yeni yapılanmalar kendisini gösterememiştir. Modern bir kent havasından uzak kalmıştır.Gümüşkavak, 92 hektar alan üzerinde kurulu bir yerleşim alanı vardır. Bu alan, inceleme alanına oranla çokazdır. Mahallenin yerleşimi eski ve yeni binaların bir arada bulunması sonucu bir köy görüntüsü vermektedir.Gümüşkavak, tarıma dayalı bir ekonomik yapı gösterir. Tarım ve hayvancılık, mahallenin geçim kaynağıdır.Mahallenin içinde bulunduğu sıkıntıların resmi ve özel kurumların birlikte organize olarak çalışması ile sıkıntılargiderilebilir. Bu yolda atılan adımlar arasında Güney Çevre Yolu'nun etkisi olacaktır.Anahtar Kelimeler: Coğrafya, Gümüşkavak, Elazığ, Mahalle

Easy PDF Copyright Â© 1998,2006 Visage SoftwareThis document was created with FREE version of Easy PDF.Please visit http://www.visagesoft.com for more detailsSUMMARYSUSUMMARYSUMMARYMaster ThesisHISTORICAL DEVELOPMENT AND PRESENT FUNCTIONS OF GÜMÜŞKAVAK DISTRICT OFTHE ELAZIĞ CITYSelahattin CANPOLATThe Fırat UniversityInstitute of Social SciencesDepartment of Geography2006 Pages :XII+99Elazığ City, which involves the research area, is situated the upper Fırat location of East Anatolia Region. Ithas neighborhoods with Bingöl, Malatya, Tunceli, and Diyarbakır cities on the east, west, north, and South sides of itrespectively.Gümüşkavak disrict had been in the form of a village settling until 1982 year. It can not be said that it is eludedfrom this appearance although its population has been increased with migration, and new buildings. Also populationdoesn't fit with the largeness of the settlement region.The avenues, and streets, formed as a result of reorganizations in the Gümüşkavak Street done by the Elazığmunicipality, has been reconstructed yet and new buildings haven't shown themselves. Gümüşkavak district'sappearance has remained far from a modern city's appearance.Gümüşkavak district has a settling area which has been founded on a 92 hectare area. This area is very smallwith respect to investigated area. Settling of the district demonstrates a village appearance as a result of existing thenewer and all buildings together.Gümüşkavak district shows an economical structure based on agriculture. Also agriculture and stock-breedingare the subsistence of the district's people.The problems of the district can be solved with cooperation of the official, and the private foundations. Southperipheral road should has an effect on this.Key Words: Geography, Gümüşkavak, Elazığ, district
Historical develepment and present functions of Gümüşkavak district (Elazığ)
Keywords: Coğrafya