Tevfik Fikret'in "Şermin"den Önceki Şiirlerinde Çocuk Teminin İşlenişi - Kanter, Beyhan (My University, 2008)
Tevfik Fikret, Servet-i Fünûn Edebiyatının karamsar havasını şiirlerine yansıtmış ve daha çok bireysel duyuş tarzıyla şiirler kaleme almış bir şairdir. Ancak Tevfik Fikret, bireysel temalı şiirlerinin yanı sıra sosyal içerikli şiirler de yazmıştır. Özellikle oğlu Halûk’un doğumundan sonra yazdığı; “çocuk sevgisini” ve “çocukların zor yaşam şartları içindeki mücadelelerini” anlatan şiirleri dikkat çekicidir. Bu çalışmada, Tevfik Fikret’in çocuk konulu şiirleri üzerinde durulmuştur.
Keywords: Kültürel Çalışmalar; Edebiyat