GÜNÜMÜZDE YENİ BİR BOŞ ZAMAN AKTİVİTESİ OLARAK İNTERNET: ÖĞRETİM ÜYELERİ ÖRNEĞİ - Tel, Mikail; Köksalan, Bahadır (My University, 2009)
İnternetin kullanımı Türkiye’de yaygın olarak görülmektedir. İnternet, toplumun herkesimdeki insanlar tarafından çeşitli amaçlar için sıkça kullanılmaktadır. Bu yönüyle internet, sosyal bilimlerin çeşitli yönleri ile araştırdığı önemli bir sosyal olgudur.İnternetin sosyal yapıyı değiştirmeye başladığı görülmektedir. Bunlardan biri de boş zaman alışkanlığıdır. İnternet, %87.8 oranıyla değişik sıklıklarda bir boş zaman etkinliği olarak kullanılmaktadır.İnterneti, boş zaman aktivitesi olarak, erkek öğretim üyeleri kadın öğretim üyelerine göre daha yüksek oranlarda kullanmaktadırlar. Genç yaşlarda ve bekâr öğretim üyeleri, yüksek oranlarda interneti kullanmaktadırlar. Uzmanlık alanlarına göre ise fen bilimlerinde çalışan öğretim üyeleri, daha sıklıkla bir boş zaman aktivitesi olarak interneti kullanmaktadırlar.
Keywords: İletişim