Dipeptit Kaplı Manyetik Fe3O4 Nanopartikülünün Termal ve Dielektrik Özelliklerinin İncelenmesi - Çalışkan, Eray; Biryan, Fatih; Koran, Kenan (My University, 2021)
Bu çalışmada Manyetik Fe3O4 nanopartikülün yüzeyinin biyolojik olarak aktif ikincil bir katman ile modifiye edilmesi ve termal, antimikrobiyal ve dielektrik özellikerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Birlikte çöktürme yöntemiyle manyetik Fe3O4 nanopartikülleri hazırlanmış ve 3-aminopropiltrimetoksisilan (APTS) ile modifiye edilmiştir. Daha sonra sitein ve alanin amino asitlerinden yeni bir amino asit konjugatı hazırlanmış ve Fe3O4@APTS manyetik nanopartikülüne peptit bağı ile bağlanmıştır. Bileşiklerin yapısı FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleri kullanılarak karakterize edildi. Termal özellikleri termogravimetrik analiz (TGA) yöntemi kullanılarak oda sıcaklığından 600 oC’ye kadar azot atmosferinde incelendi. Dielektrik özellikler alternatif akıma (AC) bağlı olarak 100Hz ve 20 kHz frekans aralığında oda sıcaklığında ölçüldü.
Keywords: Nanopartikül; Dielektrik; Termal özellik