Duloksetinle gelişen akneiform erupsiyon: Bir vaka - Temizkan, Abdulğani; Korkmaz, Sevda; Demir, Betul; Atmaca, Murat (My University, 2016)
Duloksetin serotonin ve norepinefrin gerialım inhibitörü olan güçlü bir antidepresandır. Majör depresif bozukluğun yanı sıra yaygın anksiyete bozukluğu, nöropatik ağrı ve fibromiyalji sendromunda da yaygın olarak kullanılmaktadır. En önemli yan etkileri bulantı, ağız kuruluğu, kabızlık, uyku bozukluğu, baş dönmesi ve yorgunluktur. Yazımızda bu yan etkilerden farklı olarak duloksetin kullanımıyla akneiform erüpsiyon gelişen bir kadın hastadan bahsedilmesi amaçlanmıştır.
Keywords: Dermatoloji; Genel ve Dahili Tıp; Psikiyatri