Düzenli populasyonu (DP) yönteminin kaliteli populasyon üretme yeteneğinin olasılıksal analizi - Karcı, Ali; Arslan, Ahmet (My University, 2003)
Genetik algoritmaların çalışması esnasında karşılaşılan iki tane problem vardır. Bunlar; genetik arama işleminin ıraksaması ve genetik aramanın yerel çözümde tıkanıp kalmasıdır. Bir çok araştırmacı bu problemlerin üstesinden gelmek için genetik operatörlerin yeni varyasyonlarını tanımlamışlardır veya uygunluk fonksiyonu üzerinde değişiklik yapmışlardır. Bununla birlikte DP yönteminde ise temel amaç başlangıçta kaliteli bir populasyon elde etmek ve ondan sonra çözüm arama işlemine başlamaktır. Bu şekilde sözü geçen iki problemin üstesinden gelinmiştir. Bu çalışmanın amacı, DP yöntemi ile elde edilen başlangıç populasyonun kaliteli bir populasyon olduğunu göstermektir. Bunun için probabilistik yöntemlere başvurulmaktadır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar; İstatistik ve Olasılık