HASTA GÖRÜSLERİNE GÖRE OLUŞAN KURUM ÜNÜ İLE HASTA TUTUM VE DAVRANISLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ: TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ ÖRNEĞİ - Derin, Neslihan; Demirel, Erkan T. (Fırat University, 2011)
Çalısma; kurum ünü ile kurum ününün varlığının bir sonucu olarak ortaya çıkan hastagüveni, hasta sadakati, hasta bağlılığı ve hasta özdeslemesi arasında iliski olup olmadığını ortayakoymak üzere gerçeklestirilmistir. Erisilebilen evren, ?nönü Üniversitesi Tıp Fakültesi TurgutÖZAL Tıp Merkezi polikliniklerinden ayakta tedavi hizmeti alan hastalardan ve hastayakınlarından meydana gelmektedir. Çalısma, literatür tarama ve gözlem sonucunda olusturulananketin uygulanmasıyla tamamlanmıstır. Değerlendirmeye alınan anket formu sayısı 238’dir.Değerlendirme sonucunda, katılımcıların kurum ününe iliskin algılamaları “yüksek”, diğerfaktörlere iliskin algılamaları ise “orta düzeyde” bulunmustur. Ayrıca kurum ünü ile hasta güveniarasında pozitif yönde ve güçlü bir korelasyon tespit edilmistir. Kurum ünü ile hasta sadakatiarasında nispeten çok zayıf (pozitif), kurum ünü ile hasta bağlılığı arasında çok az zayıf (pozitif)ve kurum ünü ile hasta özdeslesmesi arasında zayıf (pozitif) bir iliski bulunmaktadır.