Çok Değişkenli Gri Sistem Teorisi ile Deformasyon Tahmini - Taşçı, Levent (My University, 2017)
Deformasyonların analizinde, olasılık ve istatistik yöntemlerini kullanan klasik yöntemlerde büyük hacimli veriler ile daha etkili sonuçlar alınmaktadır. Ancak yeterli bilgi olmadığı durumlarda bu yöntemler çalışmaz durumdadır. Bu yüzden, deformasyon analizinde sınırlı sayıda veri ile çalışabilen sistemlere ihtiyaç vardır. Gri Sistem teorisi, küçük örneklemeye sahip ve herhangi bir dağılım ihtiyacı olmayan belirsizlikleri inceler. Bu makale, statik bir yük altındaki çelik kafes köprü üzerinde oluşan deformasyonları çok değişkenli gri tahmin yöntemi kullanarak belirlemeyi amaçlar. Çok değişkenli gri tahmin yöntemi sistemin davranışı hakkında yeterli deneyime sahip olmadığımızda ve sınırlı sayıda veriye ulaştığımızda çok iyi sonuçlar üreten bir yöntemdir.
Keywords: Mühendislik; Makine; İnşaat Mühendisliği