HAFİF BETONLARIN DAYANIM DAYANIKLILIK VE EKONOMİK YÖNDEN ANALİZİ - AKSOY, HÜSEYİN SUHA (Fırat Üniveristesi, 1995)
Bu Çalışmada çeşitli hafif beton tipleri incelendi. Hafif betonlarla normal betonlann karşılaştınldı. Hafif betonlann mevcut literatürdeki sınıflandınhnası hakkında bilgi verildi. Hafif beton agregası olarak Elazığ yöresinde oldukça fazla miktarda bulunan volkanik curuf agregasmın mekanik özellikleri, fiziksel özellikleri ve kimyasal özellikleri inceletuniştir. Bu hafif agrega kullanılarak çeşitli yoğunluklarda hafif betonlar üretilmiştir. Üretilen hafif betonlann mekanik ve fiziksel özellikleri inceleruniştir. Ayrıca ülkemizde yaygın olarak kullanılan veya kullanılmasında fayda görülen bims beton, gazbeton, perlit betonu, fen-olcrom curuf betonu ve incelediğimiz volkanik curuf hafif betonlan arasında ekonomik bir karşılaştırma yapılmıştır. Ekonomik olarak incelenen hafif betonlann birim hacim ağırlıkları ve ısı iletkenlik hesap değerleri karşılaştınlmıştır.

In this study, various types of lightweight concrete were investigated. The properties of normal and lightweight concrete were compared. General information about the classifications of lightweight concrete were given from the existing literature. The mecanical, physical and chemical properties volcanic slag aggregates which are widely available in Elazig region were investigated, Lightweight concrete in various densities were produced by using this lightweight aggregates. Additionally, the investigated lightweight concrete with volcanic slag and the others like; pumice concrete, gas-concrete, perlite concrete and ferrochrome slag which all have been widely used or suggested to be used were compared by considering economical reasons. The density and thermal conductivity values of lightweight concretes which were investigated by considering economy were compared within it.
Strength durability and economical analysis of lightweight concrete
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering