3. Nesil Biyoyakıt Teknolojisi Alglerin bir Dizel MotorundaPerformans ve Egzoz Emisyonlarına Etkisinin Araştırılması - Çılgın, Erdal (My University, 2015)
Artan yakıt fiyatları ve emisyonların azaltılma zorunluluğu gibi nedenlerden dolayı biyodizel sonzamanlarda büyük ilgi görmüştür. Biyodizelin geniş kaynakları arasında mikroalgler yüksek biyo kütle lipit üretimive çevre dostu olmaları dolayısı ile umut vadeden alternatif kaynaklardır. Mikro algler yenilebilir kaynaklararasında olmadığından insan gıdasının tedarikini zorlaştırmazlar.Bu çalışmada mikroalglerde transesterifikasyonmetodu ile biyodizel üretilmiş ve dizel yakıtı ile çeşitli oranlarda karıştırılarak tek silindirli motorda test edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Makine; Enerji ve Yakıtlar; Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji; Mühendislik; Kimya