Articles About Employees During The Covid-19: A Review In The Field Of Management - Köroğlu, Damla; Elmas-atay, Sevgi (Fırat University, 2022)
One of the areas that most affected by the Covid-19 pandemic is the way of doing business and many businesses have switched to remote working. Employees had to comply with this new order. Many studies have been undertaken on how businesses and employees are affected during the Covid-19 period, and a large literature linked to Covid-19 has evolved as a result. This research aims to examine the papers that prepared in the field of management related to Covid-19 by using a content analysis method and to determine the transformation of management literature. The basic goal of content analysis is to narrow the large amount of data analyzed and classify it by obtaining a small number of categories. Thus, it is possible to see the changes that have occurred with the Covid-19 process in the management and business literature. It is aimed to contribute to the field with the evaluation of the reflections of the Covid-19 context, which is frequently discussed by academicians, in the field of management. Also it is aimed to make suggestions for future research trends by extracting the main themes related to the reviewed articles. The research was carried out in the Web of Science database, a total of 220 papers were reviewed. In order to reflect research in the management field, papers in the categories of "Management," "Business," and "Behavioral Sciences" were included in the study. The papers were analyzed according to the researched topics, the country of the author(s), the number of authors, sample and research methods. According to the research findings, most papers have two authors and the majority of studies were carried out in the USA. It is shown that the quantitative research method is used the most extensively and questionnaires were mostly used in data collection. The papers generally focused on individual-level results followed by the studies on the organizational and macro level. It can be stated that work-related outcomes such as job performance and commitment are the most studied subject areas in the papers.

Covid- 19 pandemisinden en çok etkilenen alanlardan biri işletmelerin iş yapış şekilleri olup, birçok işletme uzaktan çalışmaya geçmiş ve çalışanlar bu yeni düzene uymak zorunda kalmıştır. Covid-19 döneminde işletmelerin ve çalışanların nasıl etkilendiğine dair birçok çalışma yapılmış olup, bu süreçte Covid-19 ile bağlantılı geniş bir literatür oluşmuştur. Bu araştırmada yönetim alanında Covid-19 ile ilişkili olarak hazırlanan makalelerin içerik analizi yöntemiyle incelenmesi ve yönetim yazınının geçirdiği dönüşümü tespit etmek amaçlanmıştır. İçerik analizindeki ana fikir, analiz edilen geniş verinin daraltılarak az sayıda kategori elde edilerek sınıflandırmaktır. Böylelikle yönetim ve işletme yazınında Covid-19 süreciyle meydana gelen değişimleri görebilmek, hangi konuların araştırılma eğiliminde olduğunu inceleyebilmek mümkün olmaktadır. İncelenen makaleler ile ilgili ana temalar çıkartılarak akademisyenler tarafından sıklıkla ele alınan Covid-19 bağlamının yönetim alanındaki yansımalarının değerlendirilmesi ve gelecek araştırma trendlerine dair öneriler ile alana katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda 2019-2022 yılları arasında işletme alanında yazılmış ve Web of Science’ta dizinlenen dergilerde yer alan toplam 220 adet makale örneklem olarak belirlenmiştir. Web of Science’ta dizinlenen dergilerde yayınlanan ve yönetim alanında yapılan araştırmaları yansıtabilmesi için “Yönetim (Management)”, “İşletme (Business)” ve “Davranış Bilimleri (Behavioral Sciences)” kategorilerine dahil edilen makaleler araştırma kapsamına alınmıştır. İncelenen 220 makale araştırılan konular, yazarların bağlı bulunduğu ülke, yazar sayısı, örneklem düzeyleri ve araştırma yöntemlerine göre irdelenmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre en çok yayını bulunan ülke Amerika olup, en çok iki yazarlı makaleler yayınlanmıştır. Makalelerin yüzde elliden fazlası nicel araştırma yöntemiyle yapılmış olup, veri toplamada anket kullanılmıştır. İncelenen makalelerin üçte ikisine yakını bireysel düzeydeki çalışmalar olup, bunu örgütsel ve makro düzeyde yapılandıran çalışmalar takip etmektedir. Bu doğrultuda en çok çalışılan konu iş performansı, bağlılık gibi çalışanların işle ilgili çıktılarıdır.
COVID-19 DÖNEMİNDE ÇALIŞANLAR ÜZERİNE HAZIRLANAN MAKALELER: YÖNETİM ALANINDA BİR İNCELEME