YENi ÖGRETiM PROGRAMI VE 8 AY SÜRELi KUR'AN KURSLARI (Muhteva, Uygulama, Problemler ve Çözüm Önerileri) - Önder, Mustafa (Fırat University, 2010)
Son yıllardaki hızlı değişim ve gelişime ayak uydurmak amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kurslarına yönelik olarak; Öğretim Programları'nın geliştirilmesi, ders materyallerinin yenilenmesi, kurs binalarının fiziki bakımdan iyileştirilmesi ve öğreticilerin yetiştirilmesi çalışmalarına önem vermiştir. Bu çerçevede 8 ay süreli Kur'an Kursları için uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından yeni program hazırlatılarak yürürlüğe konmuştur. Yeni Programın özelliği, uygulama safhası, uygulamada ortaya çıkan problemler ve çözüm önerilerini ele aldığımız makalemizin, alan araştırmalarına, program geliştirme. faaliyetlerine, eğitim öğretim faaliyetlerine, kurs öğreticileri ve Başkanlığın ilgili birimlerine faydalı olacağını umuyoruz.
New Curriculum and 8 Month Term Koran Courses (Content, Applications, Problems and Solution)
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları