Rusya'nın Kırgızistan'daki Koloni Siyaseti (1852-1917) - Kara, Füsun (My University, 2007)
Rusya’nın Kırgızistan’ı işgali 19. yüzyılın ortalarında başlamış ve 1876 yılında Kırgızistan’ın tamamı Rus İmparatorluğuna dahil edilmiştir. Kırgızistan Rus koloni siyasetinin önemli bir alanı olmuştur, Kırgızistan’ın en iyi toprakları Rus ve Slav göçmenlere verilmiştir. 19. yüzyılın sonlarına gelindiğinde ise bu bölgeye yerleşen Rus ve Ukraynalıların sayısı artmıştır. Biz bu çalışmamızda Rus imparatorluğunun koloni siyaseti hakkında bazı tespitlerde bulunmaya çalıştık.
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler; Uluslararası İlişkiler