Keban Baraj gölü Kemaliye Bölgesi' nde yaşayan Barbus esocinus ve Barbus wanthopterus' un avcılığında kullanılan av araçları - Orsay, Bülent; Duman, Erdal (My University, 2004)
Bu çalışma, Mart 2000 - Nisan 2001 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesi'nde yoğun olarak avlanan Barbus esocinus ve Barbus xanthopterus'wi avcılığında kullanılan av araçları, bunların yapısı, populasyona etkileri ve çeşitli özelliklere göre verimlilik durumunu tespit için yapılmıştır. Çalışmada bölgede Barbus esocinus ve Barbus xanthopterus avcılığında kullanılan ağların multifılament yapılı galsama ağları olduğu, ağ göz genişliklerinin 50 - 180 mm, donam faktörlerinin (E) ise 0,40 - 0,74 arasında değişim gösterdiği belirlenmiştir. Keban Baraj Gölü Kemaliye Bölgesi'nde Barbus esocinus ve Barbus xanthoptems'un 2000 - 2001 avlanma sezonunda toplam 1096 kg istihsal edildiği ve veriminin 0,41 kg / ha olduğu saptanmıştır.
Keywords: Balık avlama; balık avlama ekipmanı; galsama ağı; eşeysel olgunluk; Keban Baraj Gölü; vücut uzunluğu; barajlar; tatlısu balıkları; vücut ağırlığı; Barbus