Alternanting hemiplegia of childhood associated with bilateral ptosis in a 3-Year-old girl - Kabakuş, Nimet; Kurt, Abdullah; Kurt, Çıtak Ayşegül Neşe (My University, 2006)
Çocukluk çağının alternan hemiplejisi; nadir görülen ve hemipleji atakları ile karakterize bir sendromdur. Bu sendrom migren, epilepsy ve ailesel koreatetoz ile ilişkili olabilir. Kranial sinir disfonksiyonu ise oldukça nadirdir. Burada sunulan hastanın, pitoz gelişen iki atağı vardı. Atakların önlenmesi için hastaya Flunarizin tedavisi başlandı ve18 aydır izlenen hastanın herhangibir şikayeti olmadı. Bu olguda olduğu gibi alternan hemiplejinin değişik formları olabilir ve hemipleji-pitoz ile atak gelişebilir.
Keywords: Kadın; Elektroensefalografi; Çocuk; okul öncesi; Hemipleji; Kraniyal sinirler