3 - BOYUTLU ÖKLİD UZAYINDA ALTERNATİF ÇATILAR YARDIMIYLA BAZI YÜZEYLERİN ÇEŞİTLİ KARAKTERİZASYONLARI - ÖZPOLAT, ZEYNEP (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmı olup açılabilir yüzey, eğrilik çizgisi ve Bishop çatısı hakkında yapılan çalışamalardan ibarettir. İkinci bölümde tezde kullandığımız temel tanım ve teoremlere yer verildi. Üçüncü bölümde Serret - Frenet çatısına alternatif olan Bishop ’a geçiş yapılarak özelliklerinden bahsedildi. Dördüncü bölümde Bishop çatısı üzerindeki bazı yüzeylerin eğrilik çizgisi karakterizasyonları yapıldı. Beşinci bölümde iki farklı yüzey üzerinde çalışmamız örneklendirildi. Altıncı bölüm olan son kısımda ise çalışmamızın sonuçları açıklandı.

This thesis consists of six chapters. The first chapter is an introduction which information about studies of developable surfaces, line of curvature and Bishop frame. In the second chapter; basic definitions and theorems used in thesis is given. In the third chapter; properties of Bishop frame which are alternative to Serret - Frenet frames is mentioned. In the fourth chapter; on Bishop frames, line of curvature characterization of some surfaces is made. In the fifth chapter; studies are illustrated on the different two surfaces. In the sixth chapter is explained conclusion of studies.
Various characterizations of some surfaces with the help of alternative frames in euclid 3 - space
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığı ile (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik