Analysis of gas-assisted displacement of a Newtonian fluid confined in a square channel - Kamisli, Fethi (My University, 2001)
Bir kare kanaldaki Newtoniyen bir akışkanın sanki üç boyutlu akışı karekteristic fonksiyonlara dönüştürülerek analitik olarak $\\theta\\rightarrow\\pi/2$ için çözüldü. Burada $\\theta$ eksenel yön ile arayüzey normali arasındaki açıdır. Bu analizdenCa, $\\lambda_a, \\lambda_b$ ve kd parametreleri arasındaki ilişki elde edildi. Bu parametreler kare kanalın duvarları üzerinde biriken sıvının miktarı ile ilişkilidir. Bu analiz kd'nin 1.95 değeri için m ve Ca arasında tatmin edici bir ilişki sağlar. Çünkü düşük capillary sayılarında bu değer için $ \\lambda_b$ ve $\\lambda_a$ değerleri Perterbasyon yönteminde elde edilen $\\lambda$ değerleri ile yaklaşık olarak aynıdır. Bir kare kanalda, kd'nin l .95 değeri için bu analizden elde edilen kaplama kalınlığı deneysel olarak elde edilen kaplama kalınlığına yakın olduğu beklenmektedir. Bu çözüm arayüzeyin kare kanalın duvarlarına yaklaşık paralel olduğu durum için geçerlidir.
Keywords: Matematik; Fizik; Akışkanlar ve Plazma; Fizikokimya