TÜRKÇEDE FiiL ÇEKJ.MLERi.V~ ARAP ÖGRENCiLERE OGRETIMI (Kahire Türkçe Öğretim Merkezi Uygulaması) - Doğan, Candemir (Fırat University, 2007)
Bu makale Arap öğrencilere Türkçe fıil çekimlerinin öğretiminde karşılaşılan problemleri belirienme ve çözüm yolları bulmayı hedefliyor. Türkçenin iletişim dili olarak öğretiminde fıil çekimlerinin önemini vurguluyor. Arapça zamanlarla karşılaştırmalı öğretimin esaslarını, hedef dil ile anadil arasında eylem zamanlarında birbirine benzeyen ve benzemeyen yönleri belirlenmeye çalışıyor. Karşılaştırmayı örnek fıil çekim tabloları üzerinde gösteriyor. Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde karşılaşılan problemlere değiniyor ve çözilm yolları arıyor.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları